ÅM 2021

Postet av Bryne Symjeklubb den 16. Sep 2021

ÅM 2021 arrangeres i Austråtthallen i Sandnes 24-26 september. 


Vi gratulerer Erik, Emil, Ida, Kjerstin, Simen og Sverre som kvalifiserte seg til ÅM. 
Erik 27 plass, Emil 14 plass, Ida 21 plass, Kjerstin 21 plass, Simen 10 plass og Sverre 28 plass. 

Maja er på 13 plass i sin årsklasse i Norge men er for liten til å delta i ÅM.


Benedikte på 37 plass i sin årsklasse, men er også for liten.


Oskar endte på 66 plass og Andreas på 36 plass i sin klasse. 

Dette blir spennende og Bryne Symjeklubb ønsker lykke til!

Foto: Oda Martine Gjerde

Bildet viser oppe fra Venstre: Sverre Junge, Simen Klausen Klungland, Kjerstin Ur Fotland, Oskar Ur Fotland, Emil Oseland Heigre Nede fra Venstre: Erik Otto, Ida Hognestad Liland, Maja Kristiansen Ranatunga, Andreas Kovdal og Benedikte Giske


Litt forklaring om hva LÅMØ og ÅM er:
Klassene 2005 til 2010 for både jenter og gutter kan delta i ÅMØ landsdel 03.-05. september 2021. Landsdels årsklassemønstring vil bli avholdt på 5 forskjellige steder i landet, ett sted for hver landsdel. Rangeringslister for 2010-klassen vil bli klar 1. januar. De 24 beste i hver av klassene 2005 til 2008 vil være kvalifisert. For klassene 2009 og 2010 holder det å ha gyldig påmeldingstid på alle de 5 øvelsene. Rangering skjer etter sammenlagt poengsum på alle de 5 LÅMØ-øvelsene (poengtype FINA-2019).

Gyldig påmeldingstid må være oppnådd på ALLE de 5 distansene.

Det er direkte kvalifisering fra LÅMØ til Årsklassemesterskapet.

Klassene 2005 til 2008 for både jenter og gutter kan kvalifisere seg til ÅM 24.-26. september 2021 i Sandnes. De 30 beste i hver klasse som er påmeldt når påmeldingsfristen går ut den 13. september er kvalifisert. Rangering skjer etter sammenlagt poengsum fra alle de 5 ÅM-øvelsene. Poengtype er FINA-2020.

Ved lik poengsum for 30 plass avgjør tiden på 200m IM hvem som kommer med til ÅM. Tidene fra LÅMØ benyttes som påmeldingstid for alle øvelser i ÅM bortsett fra på 200m IM. 200m IM blir rangert på bakgrunn av sammenlagt poengsum for de 4 første øvelsene i ÅM


0 Kommentar

Bryne svømmere til Låmø 2021

Postet av Bryne Symjeklubb den 1. Sep 2021

Etter at Låmø 2020 ble avlyst pga smittevernregler ser det nå endelig ut til at Låmø 2021 blir gjennomført. Torsdag 02. september reiser 10 Brynesvømmere avgårde til Førde hvor årets Låmø skal avholdes. Fortsatt er det strenge smittevernsregler så stevnet avholdes uten publikum. Sammen med svømmerne reiser trener Oda Martine Gjerde og reiseleder Ragnhild Otto. Birger Heigre reiser også opp som dommer. Vi andre får følge med på livetiming og heie det vi kan her hjemme. 

Svømmerne som reiser er:

Benedikte Giske (2010)

Maja Ranatunga (2009)

Erik Otto (2008)

Oskar Ur Fotland (2007)

Ida Hognestad Liland (2006)

Emil Oseland Heigre (2006)

Andreas Kovdal (2006)

Kjerstin Sofie Ur Fotland (2005)

Simen Klausen Klungland (2005)

Sverre Junge (2005) 


Foto: Oda Martine Gjerde

  Bryne Symjeklubb ønsker dere lykke til!0 Kommentar

Bryne svømmer Jon Jøntvedt tatt ut til utfordrergruppe 1 seniorlandslaget

Postet av Bryne Symjeklubb den 24. Aug 2021

Bryne svømmer Jon Jøntvedt er tatt ut til utfordrergruppe 1 på seniorlandslaget i svømming. Utrolig kjekke nyheter! Bryne svømmeklubb er stolt og ønsker lykke til! 

https://svomming.no/svomming/svomming-forside/svomming-landslag/#1454663623146-bbed660b-48f5Foto: Arne Gjerde

 0 Kommentar

Hva skjer på et svømmestevne?

Postet av Bryne Symjeklubb den 28. Jul 2021

HVA SKJER PÅ ET SVØMMESTEVNE?

Oppmøtetid

Før et stevne starter er det vanlig å ha innsvømming. Det blir alltid gitt beskjed om når innsvømming starter via trener, mail eller Facebook. For å få en så god start som mulig på en så viktig dag så er det lurt å beregne god tid, kom gjerne 15 minutt før innsvømming starter så har du god tid til å finne deg en garderobeplass og ta en dusj.

Innsvømming

Det er veldig viktig å være med på innsvømming (oppvarming). I tillegg til å varme opp får du prøvd ut bassenget, testet vendinger og svømt av deg litt nervøsitet. Du bør svømme i minst 30 minutter. Ofte får hver svømmeklubb sin egen bane å ha innsvømming i, da kan du svømme sammen med lagkamerater/venninner 🙂🙂 Noen ganger er trener til stede under innsvømming og de kan gi litt informasjon og tips til deg. Det er også lurt å prøve å stupe for å sjekke at svømmebrillene sitter som de skal. Da kan du eventuelt stramme de til og unngå at de faller av under konkurransen. Det er ofte en egen bane for stuping under innsvømming. Ikke stup på dine medsvømmere!

Påkledning

Det er veldig viktig å holde seg varm mellom hver øvelse. Ta derfor med deg nok klær. Det er ikke noe behagelig å gå rundt i den samme våte badedrakten en hel dag. Dersom det er lang ventetid mellom øvelsene bør du tørke deg godt og ta på treningsdress, sokker og joggesko. Unngå å bli kald!

Utstyr som alltid skal være med:

• Treningsklær (klubbklær)

• T-skjorte

• Joggesko

• Sokker

• Badedrakter/bukser – gjerne to

• Badehetter – gjerne to, lurt å ha en i reserve i tilfelle den ene revner

• Svømmebriller – gjerne to, lurt å ha et par i reserve i tilfelle strikken ryker

• Håndkle – gjerne to

• Drikkeflaske

• Matpakke

Mat og drikke

Det er viktg å få i seg god mat når man er på svømmestevne. For å svømme bra må man spise ordentlig mat. Matpakken kan gjerne bestå av (grove) brødskiver med ost, skinke eller annet pålegg, pastasalat, yoghurt, frukt, rosiner og nøtter. Det er mye fristende kaker og brus som selges i kafeen på et svømmestevne, men vent med å spise noe slikt til etter at du er ferdig med å svømme. Det er veldig viktig at du har med en drikkeflaske med vann. I løpet av et stevne bør du drikke minst en liter eller mer. Dersom du spiser nok mat så er vann det beste å drikke. Dersom du sliter med å få i deg mat f. eks grunnet nervøsitet så kan du gjerne drikke litt saft/ juice eller en sportsdrikk for å få i deg energi.

Premiering

Det gis vanligvis 1/3 premie på åpne approberte stevner – det betyr at hvis det er tre svømmere med i din klasse blir det delt ut en premie, hvis det er fire – seks blir det to premier, osv. Husk at dine personlige resultater er viktigere enn premiene – det er moro å forbedre sin egen tid. De minste får som regel deltagerpremie. På rekruttstevner blir det kun delt ut deltagerpremie til de minste.

Teamspirit

Som svømmer på Bryne Symjeklubb er du en del av et lag. Det å trøste hverandre, gi mot til hverandre og heie på hverandre er viktig. Dette gjelder også foreldre, støtt hver enkelt svømmer i Bryne Symjeklubb, still gjerne i BSK T-skjorte på stevner, og sett dere gjerne sammen med andre BSK foreldre. Det er flott å se når det sitter en lang rekke BSK foreldre med røde T-skjorter på tribunen. T-skjorter kjøpes av styret.

Utsvømming

Etter stevnet er det deilig og lurt å svømme noen hundre meter utsvømming hvis du har mulighet til det.0 Kommentar

Bryne Symjeklubb høstet medaljer under NM langbane

Postet av Bryne Symjeklubb den 8. Jul 2021


Da var NM i langbane ferdig og Bryne Symjeklubb fikk gode plasseringer.

Mats Fjogstad Tobiassen fikk flere medaljer, 2 gull og 1 bronse:

·       1. plass 50m butterfly junior

·       1. plass 100m butterfly junior

·       3. plass 50m butterfly senior    A-finale


Foto: Oda Martine Gjerde

 Unge Simen Klausen Klungland gjorde det også bra med 1 gull og 1 bronse:


·       3. plass 200m rygg junior

·       1. plass 100m rygg senior B-finale


Foto: Oda Martine Gjerde

 Amanda Malde Carlsen imponerte også med 2 sølvmedaljer:


·       2. plass 50m butterfly junior

·       2- plass 100m butterfly junior


Foto: Oda Martine Gjerde

 For en spennende helg hvor det stadig tikket inn meldinger om at Bryne fikk den ene medaljen etter den andre. Fantastisk innsats av dere alle sammen Mats Fjogstad Tobiassen, Simen Klausen Klungland, Amanda Malde Carlsen, Brage Ree Bakken, Amilie Malde Carlsen og Emil O. Heigre!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline