Hva skjer på et svømmestevne?

Postet av Bryne Symjeklubb den 28. Jul 2021

HVA SKJER PÅ ET SVØMMESTEVNE?

Oppmøtetid

Før et stevne starter er det vanlig å ha innsvømming. Det blir alltid gitt beskjed om når innsvømming starter via trener, mail eller Facebook. For å få en så god start som mulig på en så viktig dag så er det lurt å beregne god tid, kom gjerne 15 minutt før innsvømming starter så har du god tid til å finne deg en garderobeplass og ta en dusj.

Innsvømming

Det er veldig viktig å være med på innsvømming (oppvarming). I tillegg til å varme opp får du prøvd ut bassenget, testet vendinger og svømt av deg litt nervøsitet. Du bør svømme i minst 30 minutter. Ofte får hver svømmeklubb sin egen bane å ha innsvømming i, da kan du svømme sammen med lagkamerater/venninner 🙂🙂 Noen ganger er trener til stede under innsvømming og de kan gi litt informasjon og tips til deg. Det er også lurt å prøve å stupe for å sjekke at svømmebrillene sitter som de skal. Da kan du eventuelt stramme de til og unngå at de faller av under konkurransen. Det er ofte en egen bane for stuping under innsvømming. Ikke stup på dine medsvømmere!

Påkledning

Det er veldig viktig å holde seg varm mellom hver øvelse. Ta derfor med deg nok klær. Det er ikke noe behagelig å gå rundt i den samme våte badedrakten en hel dag. Dersom det er lang ventetid mellom øvelsene bør du tørke deg godt og ta på treningsdress, sokker og joggesko. Unngå å bli kald!

Utstyr som alltid skal være med:

• Treningsklær (klubbklær)

• T-skjorte

• Joggesko

• Sokker

• Badedrakter/bukser – gjerne to

• Badehetter – gjerne to, lurt å ha en i reserve i tilfelle den ene revner

• Svømmebriller – gjerne to, lurt å ha et par i reserve i tilfelle strikken ryker

• Håndkle – gjerne to

• Drikkeflaske

• Matpakke

Mat og drikke

Det er viktg å få i seg god mat når man er på svømmestevne. For å svømme bra må man spise ordentlig mat. Matpakken kan gjerne bestå av (grove) brødskiver med ost, skinke eller annet pålegg, pastasalat, yoghurt, frukt, rosiner og nøtter. Det er mye fristende kaker og brus som selges i kafeen på et svømmestevne, men vent med å spise noe slikt til etter at du er ferdig med å svømme. Det er veldig viktig at du har med en drikkeflaske med vann. I løpet av et stevne bør du drikke minst en liter eller mer. Dersom du spiser nok mat så er vann det beste å drikke. Dersom du sliter med å få i deg mat f. eks grunnet nervøsitet så kan du gjerne drikke litt saft/ juice eller en sportsdrikk for å få i deg energi.

Premiering

Det gis vanligvis 1/3 premie på åpne approberte stevner – det betyr at hvis det er tre svømmere med i din klasse blir det delt ut en premie, hvis det er fire – seks blir det to premier, osv. Husk at dine personlige resultater er viktigere enn premiene – det er moro å forbedre sin egen tid. De minste får som regel deltagerpremie. På rekruttstevner blir det kun delt ut deltagerpremie til de minste.

Teamspirit

Som svømmer på Bryne Symjeklubb er du en del av et lag. Det å trøste hverandre, gi mot til hverandre og heie på hverandre er viktig. Dette gjelder også foreldre, støtt hver enkelt svømmer i Bryne Symjeklubb, still gjerne i BSK T-skjorte på stevner, og sett dere gjerne sammen med andre BSK foreldre. Det er flott å se når det sitter en lang rekke BSK foreldre med røde T-skjorter på tribunen. T-skjorter kjøpes av styret.

Utsvømming

Etter stevnet er det deilig og lurt å svømme noen hundre meter utsvømming hvis du har mulighet til det.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.